Sütemények és alapanyagok

Sütemények és alapanyagok

Itt megtalálhatjuk az elkészítés során felhasznált sütemények és alapanyagok hatalmas választékát. Ezek közül kiemelkedik a szárított gyümölcs, különösen a mandula. Továbbá a mogyoró, a szárított füge, a fenyőmag, a pisztácia, a mazsola, az elavult kenyér és a tojás. Az előkészületek általában nagyon rusztikusak, mivel a paraszti hagyomány részét képezik.

Klasszikus tészta desszertek

Ebben a csoportban megtaláljuk az összes, általában nagyon művészi készítményt. Itt a piskóta, friss gyümölcs, Chantilly krémek, puding- és vajkrémek, omlós tészta és leveles tészta, omlós tészta és leveles tészta, csokoládés sütemények és alapanyagok cukorpasztával vagy műanyag csokoládéval.

Körülbelül harminc éve hallunk róla: a hagyományos regionális süteményekhez vagy a klasszikus süteményekhez képest nagyon krémes szerkezetekből állnak. A bajor krémek és habok használatával, ropogós csokoládé- és pralinés szárított gyümölcsökkel vagy gyümölcszselékkel. A díszítés nagyon kifinomult és józan: tükör- vagy átlátszó mázak, nagyon finom csokoládé-, friss gyümölcs- és művészi cukor használatával ezek az édességek különösen szépek és finomak. A klasszikus és regionális süteményektől eltérően, amelyek bizonyos esetekben akár 5-6 napig is eltarthatnak, a modern sütemények élettartama rövidebb, legfeljebb 2-3 nap az őket alkotó krémek finomsága miatt.

Ezen az oldalon recepteket talál a legfinomabb sütemények elkészítéséhez, a klasszikus desszertektől kezdve néhány ötletesebb ötletig. Ne feledje, hogy a felhasznált összetevőknek kiváló minőségűeknek kell lenniük.

Őszi deszert

Ma bemutatok nektek egy tisztán őszi desszert süteményt, melynek a koncepcióban kombinációkat kerestem szezonális termékekkel, például gesztenyével és dióval, mindezt a csokoládéval összhangban. Még megjelenésében is tartottam magam az ősz színeivel. A kompozíció egy marron glacè sajttorta alapból, egy extra étcsokoládé mousse betétből és egy bajor krémből, praliné dióból áll; mind fehér és csokis tükörmázzal mázolva. Forraljuk fel a tejet, öntsük az előzőleg cukorral fehérített tojássárgájába, és állítsuk a keveréket 82 °-ra, vagyis a spatula fátyoláig (kis mennyiség esetén, mint ebben az esetben jobb, ha bain-t használunk). Adja hozzá a lágy zselatint, és öntse a csokoládéba az emulziós technikával. Amikor a keverék eléri a 30 ° C-ot, adjuk hozzá a félig felvert tejszínt. Öntsük egy 20 cm átmérőjű szilikon formába vagy acélszalagba, és hűtsük le negatívan.