Pest vármegye kiváló kirándulóhelyei

Pest vármegye kiváló kirándulóhelyei

Pest vármegye gazdag történelmi és természeti látnivalókban egyaránt. A vármegye területén számos kiváló kirándulóhely van, amelyek ideálisak a pihenésre, a természet közelségének élvezetére.

Szentendre – A művészek városa

Szentendre egy hangulatos város a Dunakanyarban, amely híres a művészeti életéről. A város központjában sétálva rengeteg múzeumot találhatunk. A városka mediterrán hangulata, szűk utcái és kávézói kiváló helyet kínálnak egy séta vagy kerékpártúra alkalmával. Ne hagyja ki ha ott van dolga a Skanzen nevű szabadtéri múzeumot sem, ahol betekintést nyerhetünk Magyarország népi kultúrájába.

Gödöllő – A királyi kastély

Gödöllő egy történelmi város, amely a Habsburg monarchia idején az egyik fontos királyi rezidencia volt. A város központjában található a Gödöllői Királyi Kastély, mely Magyarország legnagyobb barokk kastélya- Ez az épület ma jelenleg múzeumként működik. A kastély parkjában sétálva gyönyörködhetünk a lenyűgöző kertben, mely gazdag a növényvilágban.

Visegrád – A fellegvár varázsa

Visegrád városa a Dunakanyar szívében található, mely méltán híres történelmi emlékeiről. Ezen a településen az egyik legimpozánsabb látványosság a Fellegvár, amely csodálatos kilátást kínál a környező hegyekre meg még a csodálatos Dunára is. A várostól rövid sétával elérhető a Salamon Torony, amelyből szintén lenyűgöző kilátás tárul elénk. Aki aktívabb kikapcsolódásra vágyik, az a környéken számos túraútvonalat talál.

Gödi homoksziget – A természet békessége

A Gödi Homoksziget egy rejtett kincs Pest vármegyében. Ez a gyönyörű terület a Duna közepén található, sőt a vízi madarak paradicsoma. A homoksziget a természetvédelmi területek közé tartozik, tetejében ideális hely a madarak megfigyeléséhez és a piknikezéshez. A nyugalom olyan élményt nyújt, amelyet nehéz megtalálni a város zajában.

Pilis-hegység – A természetjárók mekkája

Pest vármegye északi részén található a Pilis-hegység, amely a természet szerelmesei számára ideális kirándulóhely. A hegység számos túraútvonallal rendelkezik, amelyek változatos nehézségi szinteket nyújtanak. A Pilis-hegységben sétálva vagy kerékpározva gyönyörű erdőket, patakokat mindemellett panorámás kilátásokat fedezhetünk fel.

Vecsési Tó – Vízi paradicsom

A Vecsési Tó egy mesterséges tó Pest vármegye déli részén, amely kiváló hely a vízi sportok, továbbá a pihenés szerelmeseinek. A tó körül sétálva vagy kerékpározva gyönyörű természeti környezetben élvezhetjük a nyugalmat. A tó kínál vízi sportolási lehetőségeket is, melyek például vitorlázás és kajakozás.