Részecskeszűrő tisztítás folyamata

Részecskeszűrő tisztítás folyamata

A DPF tisztítás lehetővé teszi, az eltömődött részecskeszűrő tisztítását. Ezáltal megspórolhat egy csomó pénzt, amit az új szűrőre költene.

DPF tisztítás

Minden dízel részecskeszűrőt szétszedés nélküli technológiával tisztítunk. Először pontos szemrevételezésnek vetjük alá! A CO2-robbantási eljárással a korom és a hamu maradványait eltávolítják a monolit csatornák teljes felületén. A kerámiamag felületét nem támadják meg.

Részecskeszűrő tisztítás után, akár 98%-os állapotban

A dízel részecskeszűrő tisztítás sértetlen kerámiamagja. A CO2 hősugár-eljárás különösen hatékonynak bizonyult a dízel részecskeszűrő tisztítás 98%-oos állapotban kerüléséhez. A komplex folyamatmechanizmuson alapuló CO2-hórúgás lehetővé teszi a szilárd felületek kíméletes megmunkálását. A hőmérséklet, a sugár és az oldószer hatásainak alkalmazásával kiváló eredményeket lehet elérni a DPF tisztításában.

Tisztítás szétszerelés nélkül

A dízel részecskeszűrőt soha nem szereljük szét mechanikusan! Még akkor sem, ha extrém koromlerakódás alakult ki benne. A kanadai szabadalmunk alapján a legeltömődöttebb részecskeszűrőt is ki tudjuk szétszerelés nélkül tisztítani. Néhány versenytárs nem tartja szükségesnek ezt a lépést, nem akarunk nélkülözni! Mivel csak szemrevételezéssel tudjuk felmérni a szűrőmag tényleges állapotát és előre felismerni a lehetséges sérüléseket! Ha kiderül, hogy a szűrő sérült, akkor azt nem tisztítják meg. Az ügyfél fényképekkel ellátott dokumentációt kap.

A részecskeszűrő tisztítás folyamata

  • TISZTÍTÁS ELŐTT ELLENŐRIZZÜK A RÉSZECSKESZŰRŐT. – Cégünknél, az RPF24PRO 86695 szabvány alapján, vizuálisan ellenőrizzük az esetleges mechanikai sérüléseket. A dízel részecskeszűrő bejövő ellenőrzése külső sérülések szempontjából. A részecskeszűrőt az adott vevőhöz rendeljük és címkézzük.
  • NYOMÁSKÜLÖNBSÉG ELLENŐRZÉSE – a monolit mélységének ellenőrzése és a tömeg mérése dízel részecskeszűrő tisztítása.
  • RÉSZECSKESZŰRŐ TISZTÍTÁS – A szűrő kerámia magja kíméletesen és hatékonyan tisztítható a CO² robbantási eljárással ! A kívánt tisztítási érték eléréséig használja.

Tisztítás tanúsítvánnyal

Minden DPF tisztítás után tisztítás tanúsítványt állítunk ki, mely egyben a garancia is. Tisztítási folyamat a használt és piszkos koromszűrők áramlási viselkedésének helyreállításához vagy helyreállításához. A szűrőket kémiai adalékanyag használatával szabadítják fel a maradványoktól, és a tisztítás után nagyrészt egy új szűrő műszaki tulajdonságai vannak. A kíméletes tisztítási folyamatnak köszönhetően a kerámia szűrőanyagot és a házat nem érinti támadás, és a szűrőket kb. 98% -ban megtisztítják. Ezt ellenőrzik áramlásméréssel laboratóriumi körülmények között. A részecskeszűrő hőtisztítása, amelyet szükség esetén többször meg kell ismételni, időigényes és nemcsak DPF-tisztításhoz vezet, mivel az égett szén (korom) hamuvá válik és továbbra is a DPF-ben marad, további tisztítási intézkedésekre van szükség. A kémiai tisztítási folyamatok nem megfelelő végrehajtása viszont megtámadhatja a részecskeszűrőt, és ezáltal ronthatja annak hatékonyságát! Ezenkívül megkérdőjelezhető a vegyi anyagok használatából eredő környezetszennyezés.

Ha a szemrevételezés során összeolvadást vagy mechanikai hibákat fedeznek fel, a szűrőt nem lehet tisztítani! Ebben az esetben azonnal kapcsolatba lépünk Önnel a teszt eredményeinkkel kapcsolatban. Ha a szűrőelemen olajmaradványok vagy inkrúziók vannak, meg kell kezdeni a hőkezelést. Mivel ez a folyamat időigényes, a tisztítási idő hosszabb – 24 órán belüli feldolgozás már nem lehetséges! Ha a részecskeszűrőt már nem lehet megtisztítani, azonnal értesítjük. Csak átalánydíj vonatkozik a szállításra és a kezelésre. Co² tisztítási eljárásunkkal tisztítható az összes részecskeszűrő , például FAP szűrők, dízel korom részecskeszűrők, valamint SCR katalizátorok és mindenféle OXI katalizátorok (OXI katalizátorok). A szilícium-karbidból készült faláramú szűrők vagy a Cordierite kerámiából készült dízel részecskeszűrők, valamint a korom és hamu által megterhelt szinterezett fém DPF részecskeszűrők finoman tisztíthatók folyamatainkkal.