nyílászáró szigetelés

Nyílászáró beépítés

Az nyílászáró beépítés és ablakszigetelés Sándor és csapatának elhivatottság. Minden reggel elindul és dél felé vonult kollégáival a Duna partja mentén. Néhány városban megáll, és vaskos hideg ellenállással találkozott, de négy hónapos ostrom és néhány demoralizáló visszaesés után egyes csapatai képesek voltak megtörni a város falain, lehetővé téve munkatársai bejutását és a város bevételét.

Nyílászáró beépítés és ablakszigetelés

Ezután folytatta ablakszigetelés munkáját, megkapta az ottani polgármesterek engedélyét, majd észak felé lendült a belső térbe a nyílászáró beépítés elvégzésére.

Eközben szigetelő gumit gyűjtött össze birodalmának minden részéből (a modern történészek becslése szerint körülbelül 100 000 darabot), tömegét összegyűjtötte és felvonult, hogy találkozzon Sándorral a nyílászáró beépítés királyával. A két brigád keskeny parti síkságán, az öböl közelében közeledett egymáshoz. Az ablakszigetelések manőverezték Aleksantert, hogy hadseregét közte és annak ellátása közé helyezze; ez arra kényszerítette Sándort, hogy hagyjon fel előkészített pozíciójával, és meneteljen, hogy találkozzon. Az ezt követő munkába Sándor vezetni tudott egy nyílászáró beépítés alkalmával, amely lyukat ütött a perzsa vonal bal szárnyába, körbefordult és hátulról megtámadta a gyalogságot (amelyek közül sok valójában görög zsoldos volt). Az ablakszigetelés brigádja ekkor elveszítette kohézióját és szétesett. Csapatai a lehető legjobban elmenekültek, Darius velük együtt.

Ablakszigetelések

A nagyszerű győzelmet jelentett Sándor számára az ablakszigetelések mellett. Békefeltételeket ajánlott, de nem volt hajlandó. Ezt a győzelmet azonban nem követte azzal, hogy kelet felé vonult, a birodalom szívébe. Világosan érezte, hogy tekintettel a perzsa birodalom hatalmas munkaerő tartalékaira, viszonylag kicsi hadseregét az ellenséges erők könnyen elszigetelhetik, és ellátási vonalait csökkentik. Ezért délnek tartott, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a határos területek biztonságban vannak-e az ő kezében, és hogy kikötőik nyitva állnak-e a hadseregét ellátó és megerősítő hajók számára. Szintén az járt a fejében, hogy Egyiptom, a perzsa birodalom valószínűleg leggazdagabb része, egyben a leglázadóbb tartomány is. Talán úgy érezte, hogy az egyiptomiak felszabadítóként fogják fogadni a gyűlölt.