arnold schwarzenegger

Arnold Schwarzenegger profi testépítő

Nem titkolt tény, hogy a világ egyik legnagyobb és legismertebb testépítője Arnold. Egykori amerikai testépítő és színész származó osztrák, a republikánus politikus, aki szolgált a harmincnyolcadik kormányzó az állam Kalifornia.

Schwarzenegger hollywoodi színészként szerzett hírnevet akciófilmekben. Azokban a napokban, amikor testépítő Mr. Olympia bajnok volt, becenevét „osztrák tölgynek” és „erős Arnoldnak” hívták. Színészi karrierje során elnyerte az „Arnie” becenevet, újabban pedig a „Kormányzó” nevet kapta (a kormányzó és a terminátor kombinációja a „Terminator” című filmsorozat filmjei után).

Arnold superfitt

Arnold 2003. október 7-én Kalifornia kormányzójává választották egy visszahívási választásnak nevezett különválasztáson (cikk a kaliforniai visszahívási választás angol nyelvű, 2003. évi cikkében), amelynek célja Kalifornia állam volt kormányzójának , Gray Davisnek a superfitt leváltása volt. Arnold Schwarzenegger 2003. november 17 – én esküt tett kormányzóként Grey Davis fennmaradó idejének 2007. január 8-ig. A 16-szeptember 2006 bejelentette, hogy ő állna ismét a teljes kifejezést a választások kormányzó, amelyet egyébként megnyert. A May 2004 és 2007 Schwarzenegger kapta az egyik a 100 legbefolyásosabb ember abban az évben. A második ciklus 2010-ben ért véget, és harmadjára már nem volt jogosult.

Schwarzenegger feleségül vette Maria Shriver újságírót és írót, akivel négy gyermeke van. Az 2011- ben kiderült, hogy van egy másik gyerek, egy korábbi alkalmazottja, ezért felesége úgy döntött, hogy külön tőle, és a válókeresetet.

Arnold gyermekkor és ifjúság

Schwarzenegger született Thal, Ausztria, egy kis falu közelében, a stájer főváros Graz, és megkeresztelkedett Arnold Alois Schwarzenegger. Apja, Gustav Schwarzenegger (1907–1972) helyi rendőr volt, édesanyja, Aurelia Jadrny (1922–1998) háziasszony.

Schwarzenegger szerint a szülők szigorúak voltak: „Ausztria más világ volt azokban az években. Ha valami rosszat tettünk, vagy nem hallgattunk a szüleinkre, a pálca tudott rólunk „. Hűséges római katolikusok családjában nőtt fel , akik minden vasárnap vallási istentiszteleteken vettek részt.

Gustav Schwarzenegger kedvenc fia Meinhard volt, Arnold bátyja. Apja favoritizmusa „kemény és vulgáris” volt, abból az alaptalan gyanúból fakadt, hogy Arnold nem az ő gyermeke. Schwarzenegger kijelentette, hogy apjának nincs „türelme téged hallgatni vagy megérteni a problémáidat. Fal volt, igazi fal”. Schwarzenegger jó kapcsolatot ápolt édesanyjával, és addig tartotta, amíg el nem halt. Később Arnold Schwarzenegger megbízta a Simon Wiesenthal Központot, hogy vizsgálja meg apja jelentéseit a háború alatt. De nem találtak bizonyítékot az SA vagy más náci struktúrák által elkövetett atrocitásokban való részvételre annak ellenére, hogy az idősebb Schwarzenegger a párt tagja volt.Nemzetiszocialista. Az iskolában Schwarzenegger közepes tanuló volt, de kitűnt „vidám, jópofa és dús” karakterével.