Adó 1 százalék állatmenhely

Adó 1 százalék állatmenhely

Számos kifejezést használnak az adó 1 százalék állatmenhely céljából. Mégis számos jellemző és sajátosság különbözteti meg őket. Hogy tisztázzuk, ebben a cikkben megmutatjuk, mi a fő különbség a kennel és a kutyamenhely között.

Állatokkal való bánásmód

A legtöbb ember számára egyértelművé tenni, hogy az állatokkal való bánásmód nem mindig ugyanaz. Ha kutyát vagy macskát szeretnél örökbe fogadni, helyes tudni ezeket a különbségeket annak érdekében, hogy kapcsolatba lépjünk az egyik vagy másik központtal. Mit jelentenek a kennelek és mire szolgálnak? Mi a különbség a kennel és a kutyamenhely között? A kennelek intézményi menedékhelyek. Ezeket önkormányzatok vagy tartományok hozzák létre és kezelik azzal a céllal, hogy a város utcáin összegyűjtött kóbor állatokat vagy lelőket fogadják. Olaszországban a 281/91 törvény megállapította a kennelek rehabilitációját az állatjogok védelme érdekében. Továbbá szabályokat állapítottak meg olyan felszerelt központok létrehozására, amelyekben kutyákat és macskákat körülbelül egy hónapig gazda nélkül tarthatnak.

Önkéntes egyesületek adó 1 százalék állatmenhely részére

Nem önkéntes egyesületekről vagy nem kormányzati szervezetekről beszélünk. Az önkormányzat vagy a tartomány fizeti ezeket a központokat a kutyák elhagyásával és helyreállításával kapcsolatos vészhelyzetek kezeléséért. Amint egy kutya megérkezik a kennelbe, először ellenőrizzük a kötelező mikrochip meglétét. Ha igen, folytatjuk a jogos tulajdonos felkutatását. Ezzel szemben az adó 1 százalék állatmenhely, ha a chip elveszett vagy eltávolításra került, az állatot elhagyottnak minősítik. Szerencsére hazánk valóban egy lépéssel előrébb jár, mint sok más az Európai Unióban. Míg Angliában, Franciaországban és Spanyolországban a kutyákat és macskákat bizonyos számú nap után feláldozzák, az olasz törvények garantálják az állatok életének védelmét.

Az állatok egészségére az adó 1 százalék állatmenhely céljára

Az első különbség a kennel és a menedékhely között az, hogy az utóbbit önkéntesek működtetik. Ezek a csodálatos emberek anélkül, hogy pénzt keresnének, befektetnék saját idejüket, szeretetüket és pénzüket, az állatok egészségére és biztonságára fektetnek. Itt a kutyák és macskák élete a lehető legnagyobb mértékben védett, és az áldozatok soha nem következnek be, kivéve a súlyos vagy különösen fájdalmas betegségeket. A menhelyeket nonprofit egyesületek irányítják, amelyek az elveszett vagy elhagyott állatok összegyűjtésével foglalkoznak. De olyanok is akadnak, amelyeket különféle okokból a korábbi tulajdonosok már nem tarthatnak. De tevékenységük sokszínűbb, mint a kennelek. Az adó 1 százalék állatmenhely és az állatok gyógyításának, gondozásának és védelmének szokásos tevékenységei mellett a menhelyek szinergiában működnek, hogy kezeljék és ösztönözzék az örökbefogadásokat, és gyakran népszerűsítő és figyelemfelkeltő kampányokat folytatnak Olaszország egész területén.

A víz, élelmiszer, gyógyszer és állatorvosi ellátás mellett. Az adományoknak köszönhetően az egyesületek kezelik a menhelyeket, amelyek sokkal jobb életet kínálnak az állatoknak, mint az önkormányzati kennelek. Mi a különbség a kennel és a kutyamenhely között? Általában a menhelyek olyan állatokat fogadnak, amelyek erőszak áldozatai lettek vagy elhagytak, és együttműködnek a védelmi egyesületekkel. Megtörténhet azonban, hogy az alapítványok elhelyezéséhez szükséges hely nem elegendő. Ebben az esetben más önkéntesek házait használják. Általában nagyon nagy apartmanok, kertekkel vagy mindenesetre zöldterületek közelében. Normális esetben, ha örökbe akar fogadni egy kutyát, akkor menhelyre megy. Elsőként a menhelyeken elhelyezett állatokat ajánlják örökbefogadásra.

Állandó elkötelezettség

Bárki önkéntessé válhat, ha elérhetővé teszi otthonát. Ez nem állandó elkötelezettség. Csak egy macskát vagy kutyát kell fogadnia, amíg nem fogadják el adó 1 százalék állatmenhely. Talán akkor ragaszkodik hozzá, és nem akar majd elválni az új barátjától, nagyon szép gesztus lenne. Jogi szempontból a menhelyeket hivatalosan be kell jegyezni. Ellentétben a szabadon aktiválható házakkal. Röviden, a kennel és a menhely közötti különbség nyilvánvaló. A kennelek valódi üzletek, és állami pénzeket használnak fel. A menhelyeket és menhelyeket csak az állatok iránti őszinte szeretet mozgatja.